QuiaPEG

Press

 
Pressmeddelanden
Prenumerera
Presentationer
2024-02-15

Den 17 januari 2024 ingick QuiaPEG och Net Zero Infrastructure (”NZI”) en avsiktsförklaring avseende ett potentiellt licensavtal samt en köpoption för NZI, omfattandes QuiaPEG:s immateriella tillgångar.
 
Parterna kan nu meddela att arbetet avseende NZI:s utvärdering av QuiaPEGs immateriella tillgångar, samt framtagandet av ett formellt licensavtal löper på enligt plan. Såvida inget oförutsett händer är parternas ambition att inom kort komma överens om det slutliga innehållet och då även signera licensavtalet. Den potentiella transaktionen skulle då ambitionsmässigt kunna slutföras runt månadsskiftet mars/april.
 
Givet framdriften i processen har parterna även börjat förbereda ett prospekt vilket är ett krav som NZI har från den brittiska regulatorn FCA, för att kunna slutföra transaktionen.
 
-Under processens gång har vi kunnat bekräfta våra förväntningar på och fått ett alltmer positivt intryck av potentialen i QuiaPEGs teknologiplattform. Exempelvis ser vi stor potential i QuiaPEG:s projekt QPG-1029 avseende en långtidsverkande, pegylerad version av liraglutid (Novo Nordiskas miljardsäljande läkemedelssubstans mot övervikt och diabetes). Dialogen med QuiaPEG bedrivs i positiv anda och vi hoppas kunna slutföra processen inom de kommande veckorna, säger Mike Ellwood, styrelseordförande i NZI
 
-Processen löper på enligt plan och vi ser mycket positivt på att fortsätta arbetet med NZI. Vår ambition är att gå i mål med ett slutgiltigt avtal så snart som möjligt och att vi därefter kan ta nästa steg i kommersialiseringen och utvecklingen av av QuiaPEG´s tillgångar, säger Marcus Bosson, VD på QuiaPEG. 





Ladda ner QuiaPEG och Net Zero Infrastucture tar nästa steg mot att formalisera ett licensavtal (PDF)

Kontakt
QuiaPEG Pharmaceuticals Holding AB

Virdings Allé 32 B
754 50 Uppsala
Sverige
+46 (0) 70 693 12 53
info@quiapeg.com

Användarvillkor & integritetspolicy
Skicka ett meddelande