QuiaPEG

Press

 
Pressmeddelanden
Prenumerera
Presentationer
2023-12-05

I linje med tidigare kommunicerade principer meddelar QuiaPEG Pharmaceuticals Holding AB (publ) (”QuiaPEG” eller ”Bolaget”) de fastställda villkoren för en eventuell framtida realisering av värdena i Bolagets befintliga verksamhet. Vid sådan realisering kommer befintliga ägare i Bolaget att erhålla 90 procent av nettobehållningen upp till 50 MSEK. Eventuell nettobehållning därutöver kommer att delas lika (50/50) mellan befintliga ägares framtida intressebolag (”QuiaPEG Intressenter”) och Bolaget.


”- Denna uppgörelse ger befintliga aktieägare en stor potentiell uppsida av de betydande värden vi anser finns i både plattformen Uni-Qleaver och biobetter-projekten. Projektet QPG-1029 adresserar den växande marknaden för att behandla övervikt/diabetes medan QPG-1030 avser en långtidsverkande behandling av korttarmssyndrom där det idag finns ett stort medicinskt behov”, säger Marcus Bosson, VD.

QuiaPEG har under det senaste året arbetat intensivt med att knyta till sig licens- och samarbetspartners för Bolagets unika Uni-Qleaver teknologiplattform samt de två projekten QPG-1029 och QPG-1030 där pre-kliniskt proof-of-concept uppnåtts (”Den Befintliga Verksamheten”). Bolaget har, och är, involverade i flertalet dialoger kopplade till den Befintliga Verksamheten och har kommunicerat att det kommunicerade villkorade avtalet om omvänt förvärv och finansiering med Rosemonkey Ltd  ger Bolaget handlingsutrymme att kunna realisera värdena i den Befintliga Verksamheten. Möjligheterna att realisera sådana värden bedöms som goda då Bolaget dessutom har erhållit patentskydd på de kommersiellt mest intressanta marknaderna såsom EU, USA och Japan.

Bolaget meddelade den 8 november att det varit styrelsens avsikt att befintliga aktieägare i QuiaPEG, d.v.s. aktieägarna i Bolaget före genomförandet av nyemissionen i samband med det omvända förvärvet (de ”Befintliga Ägarna”), ska ges rätt till majoriteten av nettovinsten vid en eventuell kommersialisering av hela eller delar av den Befintliga Verksamheten.

Som ett led i detta har styrelsen föreslagit stämman att godkänna bildandet av ett nytt dotterbolag till Bolaget i form av QuiaPEG Intressenter. På förekommen anledning efter förfrågningar till Bolaget meddelas idag att QuiaPEG Intressenter kommer att erhålla 90 procent av nettobehållningen vid realiseringen av den Befintliga Verksamheten upp till 50 MSEK. Eventuell nettobehållning därutöver kommer att delas lika (50/50) mellan QuiaPEG Intressenter och Bolaget.

Så som framgår av aktuell kallelse till extra bolagsstämma föreslår styrelsen i Bolaget att stämman beslutar att godkänna att aktierna i QuiaPEG Intressenter delas ut till de Befintliga Ägarna. Avstämningsdag för utdelning av samtliga aktier i QuiaPEG Intressenter kommer infalla på sådan dag att de aktier som emitteras i nyemissionen till Rosemonkey Ltd inte berättigar till några aktier i QuiaPEG Intressenter.
 





Ladda ner QuiaPEG informerar att befintliga aktieägare kommer erhålla 90 procent av nettovinsten (upp till 50 MSEK) vid en eventuell framtida realisering av den befintliga verksamheten (PDF)

Kontakt
QuiaPEG Pharmaceuticals Holding AB

Virdings Allé 32 B
754 50 Uppsala
Sverige
+46 (0) 70 693 12 53
info@quiapeg.com

Användarvillkor & integritetspolicy
Skicka ett meddelande