QuiaPEG

Press

 
Pressmeddelanden
Prenumerera
Presentationer
2022-09-15

QuiaPEG Pharmaceuticals Holding AB (publ) som utvecklar förbättrade och patenterbara versioner av kliniskt validerade eller redan godkända läkemedel med hjälp av bolagets unika teknologiplattform, Uni-Qleaver, meddelar att bolagets vetenskapliga poster med titeln “QPG-1030, Releasable Pegylation of Teduglutide Using Uni-Qleaver® Results in Improved PK/PD Properties in Rats Aiming for Once-Weekly Administration” har blivit accepterad för att presenteras vid 17th Annual Peptide Therapeutics Symposium den 20-21 oktober i La Jolla, USA.


QPG-1030 är en långtidsverkande, pegylerad prodrog baserad på Uni-Qleaver® och det godkända läkemedlet teduglutid för behandling av korttarmsyndrom eller short bowel syndrome (SBS). Pre-kliniska resultat har visat att behandlingseffekten av QPG-1030 är signifikant förbättrad jämfört med det godkända läkemedlet teduglutid och likvärdig med apraglutid, en ny GLP-2-analog som genomgår klinisk prövning med dosering en gång per vecka för behandling av SBS.


Ladda ner QuiaPEG kommer presentera forskningsresultat för QPG-1030 på 17th Annual Peptide Therapeutics Symposium i USA (PDF)

Kontakt
QuiaPEG Pharmaceuticals Holding AB

Virdings Allé 32 B
754 50 Uppsala
Sverige
+46 (0) 70 693 12 53
info@quiapeg.com

Användarvillkor & integritetspolicy
Skicka ett meddelande