QuiaPEG

Press

 
Pressmeddelanden
Prenumerera
Presentationer
2023-05-19

QuiaPEG Pharmaceuticals Holding AB (publ) ("QuiaPEG") som utvecklar förbättrade och patenterbara versioner av kliniskt validerade eller redan godkända läkemedel med hjälp av bolagets unika teknologiplattform, Uni-Qleaver, meddelar att det amerikanska patentverket (USPTO) har meddelat Notice of Allowance för beviljande av patent avseende Uni-Qleaver-plattformen. Patentet avser en patentfamilj för grundteknologin och är en viktig del av QuiaPEGs patentportfölj. Sedan tidigare har patent för grundteknologin beviljats i EU och Japan.


”- Det är mycket glädjande att vi nu erhåller Notice of Allowance i USA avseende en av de viktigare patentfamiljerna för Uni-Qleaver-plattformen. USA är som bekant den mest betydelsefulla marknaden ur ett kommersiellt perspektiv,” säger Marcus Bosson, VD.

QuiaPEG har sedan tidigare beviljats patent för Uni-Qleaver-plattformen i både EU och Japan. Meddelandet av Notice of Allowance i USA breddar och kompletterar en redan stark patentportfölj som består av mer än 20 beviljade patent fördelade på två patentgrupper omfattande totalt sex patentfamiljer.

Ladda ner QuiaPEG erhåller Notice of Allowance i USA avseende teknologiplattformen Uni-Qleaver® (PDF)

Kontakt
QuiaPEG Pharmaceuticals Holding AB

Virdings Allé 32 B
754 50 Uppsala
Sverige
+46 (0) 70 693 12 53
info@quiapeg.com

Användarvillkor & integritetspolicy
Skicka ett meddelande