QuiaPEG

Press

 
Pressmeddelanden
Prenumerera
Presentationer
2022-09-05

QuiaPEG Pharmaceuticals Holding AB (publ) ("QuiaPEG") som utvecklar förbättrade och patenterbara versioner av kliniskt validerade eller redan godkända läkemedel med hjälp av bolagets unika teknologiplattform, Uni-Qleaver, meddelar att det japanska patentverket har beslutat att bevilja patent för Uni-Qleaver. Det kommer att vara QuiaPEGs första patent att beviljas i Japan, som är en av de mest intressanta marknaderna ur ett kommersiellt perspektiv jämte USA och EU.


”- Det är mycket glädjande att vi nu får det första patentet beviljat för Uni-Qleaver-plattformen i Japan, som är en mycket viktig marknad ur ett kommersiellt perspektiv. Dessutom är beskedet positivt för våra pågående affärsdiskussioner med potentiella partners,” säger Marcus Bosson, VD.

QuiaPEG har sedan tidigare beviljats patent för Uni-Qleaver-plattformen i både USA och EU. Beviljandet i Japan breddar och kompletterar en redan stark patentportfölj som består av mer än 20 beviljade patent fördelade på två patentgrupper omfattande totalt sex patentfamiljer. Nuvarande patentportfölj bör ge patentskydd till åtminstone 2038, ej inräknat kommande patentansökningar.

Ladda ner QuiaPEG beviljas patent i Japan för Uni-Qleaver-plattformen (PDF)

Kontakt
QuiaPEG Pharmaceuticals Holding AB

Virdings Allé 32 B
754 50 Uppsala
Sverige
+46 (0) 70 693 12 53
info@quiapeg.com

Användarvillkor & integritetspolicy
Skicka ett meddelande