QuiaPEG

Press

 
Pressmeddelanden
Prenumerera
Presentationer
2022-11-30

QuiaPEG Pharmaceuticals Holding AB (publ) ("QuiaPEG" eller "bolaget") som utvecklar förbättrade och patenterbara versioner av kliniskt validerade eller redan godkända läkemedel med hjälp av bolagets unika teknologiplattform, Uni-Qleaver, meddelar att det indiska patentverket har beslutat att bevilja ett patent inom patentgruppen ”Functionalized water-soluble polymers”. Patentet är QuiaPEGs första beviljade i Indien.


”- Det är med stor tillfredsställelse som vi kan konstatera att vår målmedvetna och långsiktiga patentstrategi hittills har givit goda resultat. I september fick vi även det första patentet godkänt i Japan. Det är vår bedömning att patentportföljen är stark och omfattande, något som är viktigt både i licensdiskussioner och i mer strategiska affärsupplägg”, säger Marcus Bosson, VD.

QuiaPEG har sedan tidigare beviljats patent i bland annat USA, EU och Japan. Beviljandet i Indien breddar och kompletterar en redan stark patentportfölj som består av över 20 beviljade patent fördelade på två patentgrupper omfattande totalt sex patentfamiljer. Nuvarande patentportfölj bör ge patentskydd till åtminstone 2038, ej inräknat pågående patentansökningar.

Ladda ner QuiaPEG beviljas patent i Indien (PDF)

Kontakt
QuiaPEG Pharmaceuticals Holding AB

Virdings Allé 32 B
754 50 Uppsala
Sverige
+46 (0) 70 693 12 53
info@quiapeg.com

Användarvillkor & integritetspolicy
Skicka ett meddelande